Tanska voitti Ruotsin 2-1 Euro lämmittelyottelussa

Tanska valmistautui tulevaan Euro 2024:ään voittamalla keskiviikkona ystävyysottelussa Ruotsin 2-1 Christian Eriksenin loistavan osuman ansiosta.

Hieman yli minuutin pelin jälkeen Eriksen avusti Hojbjergiä ja teki helposti maalin lähitolppaan, ja tanskalainen joukkue siirtyi johtoon lukkiutumisen katkaisemisessa. Ruotsi taisteli kuitenkin nopeasti takaisin, ja Isak tasoitti ottelun maalilla seitsemännellä minuutilla.

Eriksen pelasi loistavan ottelun, erityisesti 86. minuutilla, kun hänen räpylälaukauksensa sinetöi Tanskan voiton. 32-vuotias oli romahtanut kärsittyään sydänkohtauksen Suomi Jalkapallo pelipaidat vastaan EM-kisoissa 2020, mutta on nyt taas kunnossa Tanskan joukkueen keskushyökkääjäksi. Ruotsin valmentaja Jon Dahl Thomason, joka otettiin Tanskan jalkapallon Hall of Fameen ennen tätä ottelua, ei pystynyt jälleen tekemään maalia, kun hänen joukkueensa kamppaili hyökkäyksessä hyvästä puolustussuorituksesta huolimatta.

Suomi Jalkapallopaidat

Halvat Tanska lasten jalkapallopaidat

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kiitteli Thomasonin työtä, mutta huomautti samalla joukkueensa ensimmäisellä puoliajalla tekemistä virheistä, joita hän toivoo parannettavan tulevissa otteluissa. Seuraavaksi Tanska kohtaa lauantaina Norjan, minkä jälkeen se matkustaa Saksaan kohtaamaan C-lohkossa Slovenian, Englannin ja Serbian.

Tämän pelin tilastojen mukaan tanskalainen joukkue osoitti voimakasta hyökkäyshalua ja suoritti 20 laukausta, joista 9 oli maalia, ja pallonhallintaprosentti oli 50%. Ruotsilla oli vähemmän laukauksia, vain 10, mutta sillä oli myös kaksi laukausta maalia kohti ja se piti myös 50 prosenttia hallussaan, mikä osoittaa tasapainoista suoritusta ottelussa.

Syöttöpelissä Tanska osoitti organisoituneisuuttaan ja joukkuepelaamistaan ottelussa 507 syötöllä ja 84 prosentin syöttöprosentilla. Ruotsi puolestaan oli hieman parempi 512 syötöllä ja 87 %:n syötön onnistumisprosentilla, mikä osoitti heidän syöttötehokkuutensa ja -tarkkuutensa kentällä.

Tämä peli ei ollut vain tekniikan ja taktiikan taistelu, vaan myös tahdon ja hengen kaksintaistelu. Sekä Halvat Tanska lasten jalkapallopaidat että Ruotsi osoittivat voimansa ja kestävyytensä ja tarjosivat katsojille upean jalkapallojuhlan.